Lieve allemaal.

Het is is al weer een hele tijd geleden dat ik onze blog heb bijgewerkt op de website.

We hebben het het heel druk gehad de afgelopen maand(en).

 

In maart en april hebben we al onze planten weer kunnen overpotten die in de winterberging stonden, ja stonden want nu staat alles weer thuis!

We hebben met de aanhanger een aantal maal gereden om wat kleinere planten naar huis te halen en in het eerste weekend van mei hadden we weer zoals elk jaar een vrachtwagentje gehuurd om zo in dat weekend alles weer thuis te hebben.

 

De eerste stekken zijn ook alweer gemaakt, verschillende zaailingen al opgepot.

In de winterberging wordt luizen, spint en dergelijk "ongedierte" op een biologische manier bestreden met onder andere sluipwespen.

Nu is het leuk om te zien dat thuis deze vorm van bestrijding gewoon doorgaat, bladluis die op de planten in de kas aanwezig waren en zijn aangeprikt door de de sluipwespjes zorgen er nu in de tuin weer voor dat de biologische bestrijding gewoon doorgaat.

 

Mocht u een kijkje willen komen nemen in onze tuin dan is dat op afspraak altijd mogelijk.

Regelmatig krijgen we de vraag: wat zijn jullie openingstijden?

Ons antwoord is dan; wij zijn geen bedrijf, geen kwekerij of iets dergelijks  maar mensen die dit ontzettend leuk vinden om te doen en graag dit willen laten zien

Elke ochtend gaat bij ons nog steeds de wekker om weer te gaan gaan werken.

Dus als u een keer langs wil komen, stuur even een berichtje via het contact formulier aub.

Telefonisch zijn wij tijdens "kantooruren" niet (altijd) bereikbaar.


Vandaag 14 mei hebben we de zaailingen van de Salvia patens “Oxford Blue” opgepot. Dit is een struikvormende Salvia van ongeveer 60 cm hoog met mooie blauwe bloemen.

Ook hebben we stekken genomen van de Plumbago, mannentrouw, met blauwe bloemen. Tevens hebben we de Citrus calamondin gestekt, meestal duurt het wel wat langer voordat deze goed aan de wortel is.

Deze week gaan we ook nog de zaailingen van de boomtomaat, Cyphomandra betacea, oppotten evenals die van de Nerium oleander. Deze laatste is altijd weer afwachten met welke kleur bloem ze ons gaat verrassen!.

We hebben nl. diverse kleuren en bloemvormen in onze tuin staan, we kennen de kleur van de moederplant, maar papa.....