Het is nu eind september, bijna al onze kuipplanten staan nog steeds volop te bloeien, vooral onze Brugmansia's zijn met een inhaalslag bezig lijkt het wel.

Het is een fantastisch gezicht met al die verschillende grote klokken, zoveel verschillende kleuren wit, geel en roze. Ik dacht altijd geel is geel maar wat een kleurverschillen!.

 

Qua bemesting zijn we overgegaan op een meststof met een hoog Kalium gehalte om de planten voor te bereiden op de winter periode, de Kalium zorgt ervoor dat de plant steviger wordt en sneller verhout.

 

De eerste planten gaan begin oktober al naar de winterberging, dit is de overwinteringskas van de Nederlandse Kuipplanten Vereniging van regio Zuid-West. 1 van de voordelen van deze winterberging is dat je de keus hebt om zelf de planten te verzorgen maar mocht je minder tijd hebben om dit zelf te doen kun je planten ook in de verzorging geven. Wij gaan dit natuurlijk zelf doen, al is het alleen maar voor de gezelligheid, de koffie, de goede raad en adviezen van de leden die hun planten daar ook laten overwinteren.

 

Ik heb nog wat stekken genomen van de verschillende planten, ook maak ik elke dag een rondje om te controleren of de zaden die aan de planten zitten al rijp zijn om geplukt te worden.